ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΒΡΕΦΙΚΑ και ΜΕΤΑΒΡΕΦΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Baby & parents Yoga and Touch


Το μάθημα απευθύνεται σε βρέφη και γονείς προσφέροντας σημαντικά οφέλη, ιδιαίτερα κατά τη μεταγεννητική περίοδο. Στόχος του μαθήματος είναι να «φροντίσει» ταυτόχρονα τον γονιό και το μωρό και να εδραιώσει μια σχέση σιγουριάς και εμπιστοσύνης. Το μάθημα βασίζεται στις αρχές της Birthlight  και σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τόσο τον γονέα όσο και το μωρό να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας από κοινού τις κινήσεις. Μέσω του μαθήματος προσφέρουμε το ερέθισμα της επαφής, της κίνησης και του ρυθμού καθώς και την ακινησία της βαθιάς χαλάρωσης.

Η βρεφική γιόγκα αποτελεί έναν εξαιρετικά ευχάριστο τρόπο επικοινωνίας των γονιών και των μωρών τους, συνεισφέροντας σημαντικά στην άριστη ανάπτυξη των παιδιών όπως επίσης ενισχύει τον συναισθηματικό δεσμό που δημιουργείται σε αυτή την περίοδο. Η σωματική επαφή με το μωρό μας το ωφελεί συναισθηματικά και το ακολουθεί το παιδί μας στην ενήλικη ζωή του. Αποτελεί εχέγγυο για τη διαμόρφωση μιας δυνατής προσωπικότητας ενός παιδιού ενισχύοντας την αυτοεκτίμησή του και εξοστρακίζοντας το φόβο και την ανασφάλεια. Το άγγιγμα μειώνει τον πόνο, βελτιώνει την πνευματική λειτουργία, αυξάνει την ανάπτυξη των βρεφών και βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και του κυκλοφορικού συστήματος. Το άγγιγμα και η αφή σε αυτές τις ηλικίες, επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ γονιού παιδιού και μέσα από αυτά αναπτύσσονται βαθύτερα συναισθήματα και από τις δύο πλευρές. Η αγκαλιά διοχετεύει ένα αίσθημα ασφάλειας και προστασίας. Είναι ο προθάλαμος όπου εκκολάπτεται ο σεβασμός, η καλή επικοινωνία, οι ανθρώπινες σχέσεις.  

Οι ρίζες του «attachment parenting» προέρχονται από τη θεωρία ασφαλούς δεσμού του ψυχολόγου John Bowlby. Η ανάγκη του βρέφους για ανθρώπινη σύνδεση είναι τόσο ισχυρή, όσο και η ανάγκη του για τροφή, ύπνο και προστασία. Οι στιγμές σύνδεσης εξασφαλίζουν στο μωρό ένα αίσθημα ασφάλειας και αποτελούν τη βάση του για να αρχίσει να εξερευνά τον κόσμο. Κρίσιμος χρόνος ανάπτυξης της ασφαλούς σύνδεσης μεταξύ γονέα-βρέφους είναι τα δύο πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού. Οι μακροχρόνιες συνέπειες του ασφαλή δεσμού είναι ότι μεγαλώνοντας, τα παιδιά έχουν καλύτερες επιδόσεις στον κοινωνικό τομέα.  

Το μάθημα είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της νέας μαμάς και εστιάζει σε στάσεις που ενδυναμώνουν την πλάτη και τους κοιλιακούς και ανακουφίζουν το επάνω μέρος του σώματος, καθώς και στάσεις για χαλάρωση και συναισθηματική ισορροπία. Με τη συμμετοχή της στην ομάδα η μητέρα βρίσκει συμπαράσταση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει βιώνοντάς τες ως φυσιολογικές φάσεις που περνάει κάθε μαμά βρέφους γύρω της.

  • Δίνεται προτεραιότητα στις ανάγκες του μωρού
  • Ενισχύεται η αντάποκριση στις ανάγκες του
  • Είναι ελεύθερο να φάει και να κοιμηθεί
  • Δε χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα

Το μάθημα εφοδιάζει τους γονείς με ιδέες που μπορούν να εντάξουν στη καθημερινότητα τους, τόσο για τη φροντίδα του μωρού όσο και για τη φροντίδα και χαλάρωση του δικού τους σώματος.

Απευθύνεται σε γονείς και βρέφη, από 3  έως 7 μηνών.
Απευθύνεται σε γονείς και βρέφη, από 8  έως 18 μηνών.

Πραγματοποιείται σε κλειστά τμήματα, 5 ζευγαριών (γονέας-βρέφος).

vrefiko yoga
yoga gia vrefi kai goneis thessaloniki
vrefi kai goneis yoga
yoga gia paidakia kai goneis
Baby & parents Spa & Massage


Το βρεφικό μασάζ είναι μια αρχαία τέχνη που περνάει από γενιά σε γενιά εδώ και πολλούς αιώνες  και συνδέει βαθιά το γονέα (ή τον φροντιστή) με το μωρό του. Η εμπνεύστρια του Διεθνούς Συνδέσμου Βρεφικού Μασάζ (International Association of Infant Massage – IAIM), Vimala McClure ήταν η πρώτη που συνδύασε τις πρακτικές της εμπειρίες, τις θετικές επιδράσεις του Ινδικού και του Σουηδικού μασάζ και τις αρχές από τη Γιόγκα και τη Ρεφλεξολογία, σε μια απλή και όμορφη ρουτίνα και έτσι, το 1992 καθιερώθηκε στην επιστημονική κοινότητα το μασάζ για μωρά. 

Το βρεφικό μασάζ αποτελεί έναν τρόπο εξασφάλισης μιας υγιούς επικοινωνίας μεταξύ των γονέων με το μωρό, μέσω ενός διαλόγου έκφρασης των αναγκών του, που ζητούν την εκπλήρωσή τους. Κάνοντας οι γονείς μασάζ στο μωρό τους, σφυρηλατούν τους δεσμούς εμπιστοσύνης και ασφάλειας, οι οποίοι είναι σημαντικοί για τη μελλοντική ανάπτυξή του μωρού τους. Ωστόσο, το βρεφικό μασάζ δεν αποτελεί απλά έναν διαφορετικό τρόπο για να χαϊδεύει ο γονέας το μωρό του, αλλά και ένα εξαιρετικό μέσο σύνδεσης μεταξύ τους, καθώς μέσω της επαφής, δημιουργείται στο βρέφος το αίσθημα της ασφάλειας, της εμπιστοσύνης και της αγάπης. Τα οφέλη του βρεφικού μασάζ, όμως, στην σωματική και συναισθηματική υγεία του παιδιού δεν σταματούν εδώ. 

Το βρεφικό μασάζ βοηθάει να δημιουργηθεί μια μη λεκτική επικοινωνία μεταξύ του γονιού και του μωρού. Προωθεί και βελτιώνει την επικοινωνία του μωρού με τον γονιό και την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, μέσω του αγγίγματος, της μυρωδιάς, της ακοής. Το μωρό δέχεται ποικίλα ευεργετικά ερεθίσματα. 

Επίσης, διεγείρει βασικά συστήματα του οργανισμού με αποτέλεσμα την ομαλότερη λειτουργία και ανάπτυξή τους. Το άγγιγμα μειώνει τον πόνο, βελτιώνει την πνευματική λειτουργία, αυξάνει την ανάπτυξη των βρεφών, μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ανακουφίζει από αέρια και κολικούς, δυσκοιλιότητα και κοιλιακές κράμπες, γαστρεντερικούς πόνους, πόνους δοντιών, πόνους ανάπτυξης σώματος, υπερευαισθησία στο άγγιγμα, μυϊκή και συναισθηματική ένταση. Η χαλάρωση που επιτυγχάνεται μέσω του μασάζ έχει ως αποτέλεσμα το μωρό μας να κοιμάται καλύτερα και περισσότερο. Παράλληλα βελτιώνει την ικανότητα της αυτοηρεμίας και της συναισθηματικής αυτορρύθμισης, καθώς το μωρό μαθαίνει να αναγνωρίζει την έντασή του και να ηρεμεί μόνο του. Το άγγιγμα και η αφή σε αυτές τις ηλικίες, επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ γονιού παιδιού και μέσα από αυτά αναπτύσσονται βαθύτερα συναισθήματα και από τις δύο πλευρές. 

Καλλιεργείστε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, ασφάλειας και αλληλοσεβασμού με το μωρό σας, που θα το βοηθήσουν να χτίσει μια υγιή προσωπικότητα.

Απευθύνεται σε γονείς και βρέφη, από 3  έως 12 μηνών.
Πραγματοποιείται σε κλειστά τμήματα, 5 ζευγαριών (γονέας-βρέφος).

Messy Play gia vrefi sykies
baby massage thessaloniki
vrefiko masaz thessaloniki
vrefiko masaz sykies
Baby & parents Messy Play


Η επαφή με τα αισθητηριακά υλικά και τα ζυμάρια, με απόλυτο σεβασμό στο ευαίσθητο δέρμα των μικρών παιδιών, είναι κάτι περισσότερο από μια διασκεδαστική δραστηριότητα για τα βρέφη. Συμβάλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, καθώς προωθεί την αισθητηριακή ολοκλήρωση, η οποία με τη σειρά της δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά το σώμα του στο περιβάλλον. Όταν τα παιδιά αγγίζουν διαφορετικές υφές, βοηθά τον εγκέφαλό τους να συνηθίσει τις διαφορετικές αισθήσεις.

Παρέχει στα παιδιά μια συναρπαστική απτική και αισθητηριακή εμπειρία που εμπνέει την έμφυτη περιέργειά τους και τους επιτρέπει να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους. Πραγματοποιώντας τη δράση αυτή μαζί με το παιδί σας, μεγιστοποιείτε την ποιότητα του συναισθηματικού δεσμού μαζί του.

Στο sensory/messy play τα παιδιά εξερευνούν ελεύθερα τον κόσμο των αισθήσεων μέσω του ελεύθερου παιχνιδιού και της επαφής με υλικά τα οποία μπορούν να περιεργαστούν ελεύθερα με τον τρόπο που θέλουν. Οι ομάδες αισθητηριακού παιχνιδιού γίνονται σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για ελεύθερη κίνηση, ασφαλή εξερεύνηση και πειραματισμό. Στις ολιγομελείς ομάδες υπάρχει ο ατομικός χώρος και χρόνος που κάθε παιδί χρειάζεται ώστε να νιώσει σίγουρο και να μπει στο παιχνίδι με τον δικό του ρυθμό. Στις ομάδες δεν υπάρχει σωστό και λάθος ούτε και κάποιο τελικό αποτέλεσμα που πρέπει να επιτύχει το παιδί. Μοναδικό στόχο αποτελεί η χαρά που έρχεται παρέα με την ανακάλυψη και τη συνύπαρξη. Οι ενήλικες – συνοδοί θα έχουν την ευκαιρία να (ξανα)γνωρίσουν, γιατί ως παιδιά σίγουρα το γνώριζαν, ένα ανέμελο παιχνίδι εξερεύνησης των αισθήσεων.

Τα υλικά με τα οποία παίζουμε έχουν ως στόχο την ενεργοποίηση όλων των αισθήσεων. Το παιχνίδι με φως και σκιές θα εξάψει την περιέργεια και τη φαντασία, οι διαφορετικές υφές σε υφάσματα και άλλα υλικά θα ενισχύσουν τη λεπτή κινητικότητα, η μουσική ακρόαση θα ενθαρρύνει την κίνηση ενώ μυρωδιές και γεύσεις από βρώσιμα υλικά θα συμπληρώσουν την αισθητηριακή εμπειρία.

Βασικό χαρακτηριστικό της βρεφικής ηλικίας είναι η προδιάθεση για εξερεύνηση, παρατήρηση και δοκιμή. Το αισθητηριακό παιχνίδι προάγει τη σωματική, συναισθηματική και επικοινωνιακή ανάπτυξη των βρεφών. Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα το παιχνίδι είναι αυτόνομο, μοναχικό και μη κατευθυντικό. Τα παιδιά οδηγούν και μας δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο αισθάνονται άνετα και ευχάριστα να εμπλακούν κάθε φορά. Οι ενήλικες θα μάθουν να συνοδεύουν με αποδοχή και χωρίς όρους τα παιδιά σε έναν τρόπο παιχνιδιού τόσο απαραίτητο και αυτονόητο, που λόγω της ιδιαιτερότητάς του, ίσως είναι δύσκολο να το προσφέρουν στα παιδιά τους στο περιβάλλον του σπιτιού. Θα έχουν το ελεύθερο πλαίσιο να παρατηρήσουν το βρέφος τους να εξερευνά και να αναπτύξουν παραπάνω τον συναισθηματικό δεσμό μαζί του. Θα βρουν τον χώρο να μιλήσουν με άλλους γονείς, να επικοινωνήσουν τους προβληματισμούς τους και να πάρουν ιδέες για παιχνίδι με απλά υλικά*. Η συντονίστρια θα είναι εκεί για να διασφαλίζει την ελευθερία κίνησης, να φροντίζει για την ασφάλεια στον χώρο, να οργανώνει τα υλικά βάσει των αναγκών της ομάδας, να ενθαρρύνει και θα υποστηρίζει την ενεργή εμπλοκή των συνοδών.

*Στο βρεφικο messy play χρησιμοποιούμε βρώσιμα υλικά και μη τοξικά υλικά.

Απευθύνεται σε γονείς και βρέφη, από 8 έως  24 μηνών (Βρεφικό τμήμα).
Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά, από 2 έως 3 ετών (Μεταβρεφικό τμήμα).
Πραγματοποιείται σε ολιγομελή τμήματα.

Messy Play gia vrefi
xoros gia vrefi thessaloniki
xoros gia vrefi
Messy Play gia vrefi thessaloniki
Κίνηση και Έκφραση


Μουσική και κίνηση, ο ιδανικός συνδυασμός για μικρά παιδιά, συνδυάζονται απόλυτα στη μουσικοκινητική αγωγή. Μέσω της δραστηριότητας, τα παιδιά θα γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της μουσικής, μέσα από τη μελωδία και τον ρυθμό και ταυτόχρονα, θα ανακαλύψουν το σώμα τους, τους ήχους, θα καλλιεργήσουν την ομαδικότητα και τη συνεργασία, θα πλάσσουν τον χαρακτήρα τους και θα αναπτύξουν τη φαντασία και τον ίδιο τους τον εαυτό. Η διαδικασία της μάθησης μέσα από τον λόγο, τον ρυθμό, την κίνηση, τον χορό και το τραγούδι ενθαρρύνει τη χαρούμενη συμμετοχή και τη δημιουργικότητα.

Η μουσικοκινητική, εντάσσει τα παιδιά σε ομάδα, στην οποία πρέπει να συνεργαστούν για να γίνουν κομμάτι της. Ακόμη, καλλιεργεί σημαντικά την  αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των παιδιών και βοηθά στη συναισθηματική έκφραση και απελευθέρωση. 

Απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 2 έως 3 ετών.

theatro gia paidia sykies
eikastika gia paidia
eikastika gia paidia sykies
eikastika gia paidia thessaloniki