ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΑ και ΠΡΩΤΟΣΧΟΛΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

(για παιδιά από 5 έως 10 ετών)

Εικαστικά:
Ένας καμβάς συναισθημάτων

 

Τα εικαστικά είναι ένας ισχυρός μηχανισμός για την έκφραση σκέψεων, ιδεών, γνώσεων και συναισθημάτων. Πίνακες ζωγραφικής και υλικά τέχνης ανοιχτού τύπου όπως πινέλα, μαρκαδόροι, μολύβια, τέμπερες και πηλός παρέχουν στα παιδιά τα μέσα να κατανοήσουν τις σκέψεις και τις ιδέες τους και εκείνα, τα δυνατά συναισθήματα (όπως ο φόβος, η απογοήτευση και η θλίψη), που δεν έχουν ακόμη την ωριμότητα ή τη γλώσσα για να επεξεργαστούν με άλλους τρόπους.

Στο Συναισθηματίζειν τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν και να ζωγραφίσουν σε διαφορετικές συνθήκες, όπως για παράδειγμα στο καβαλέτο, στο πάτωμα, στους τοίχους, στην αυλή. Μέσα από αυτή τη μορφή έκφρασης και την ποικιλία των μέσων, αναδύονται και βιώνονται τα συναισθήματα και οι εμπειρίες στις οποίες, κάθε φορά, θα επικεντρωνόμαστε.

Σε αυτό το εργαστήρι θα πειραματιστούμε και μέσω της γλυπτικής τέχνης. Θα προσπαθήσουμε να διοχετεύσουμε όλα όσα αισθανόμαστε, δημιουργώντας με τα χέρια και τα δάχτυλα μας. Θα παίξουμε με σχήματα και χρώματα, θα δημιουργήσουμε οδηγούμενοι από τις αισθήσεις και τη φαντασία μας, θα εξερευνήσουμε υλικά. Τέλος, θα μάθουμε να αποδίδουμε νόημα σε όσα βλέπουμε, όσα φτιάχνουμε και να κάνουμε υποθέσεις σχετικά με τις πιθανές προθέσεις του καλλιτέχνη.

kalokairini apasxolisi paidion
kalokairini apasxolisi paidion neapoli