ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΑ και ΠΡΩΤΟΣΧΟΛΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
(για παιδιά από 5 έως 10 ετών)

Θέατρο… in English
They think they’ re playing, we know they’re learning!


Παιχνίδια ρόλων, δημιουργική γραφή, αυτοσχεδιασμοί, ομαδικά θεατρικά παιχνίδια, τραγούδια και παραμύθια αποτελούν τα μέσα που χρησιμοποιούμε για να εξερευνήσουμε και να εξοικειωθούμε με το σώμα, τη φωνή και κυρίως, την αγγλική γλώσσα.

Τα εργαλεία και οι δυνατότητες που προσφέρει η δραματική τέχνη επιτρέπουν στα παιδιά να εκφραστούν στο πλαίσιο μιας ομάδας, να οξύνουν την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους αναπτύσσοντας παράλληλα τις τέσσερις βασικές γλωσσικές δεξιότητες: ανάγνωση, ομιλία, ακρόαση και γραφή.

Η χρήση του δράματος για τη διδασκαλία των αγγλικών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό. Βασίζεται στη φυσική περιέργεια των παιδιών, την ανάγκη τους για παιχνίδι και την ικανότητα τους να εκφράζονται μέσα από το σώμα. Το θέατρο ενισχύει την αυτοπεποίθηση, την προσαρμοστικότητα, τη γλωσσική και μετα-γλωσσική, επικοινωνιακή ικανότητα και ευχέρεια.

Το στοιχείο της ομαδικότητας στο θέατρο δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο τα παιδιά μπορούν να εκφραστούν στα αγγλικά χωρίς να φοβούνται να κάνουν λάθη ή να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Παράλληλα, τα θεατρικά παιχνίδια παρέχουν στα παιδιά κίνητρα και ευκαιρίες για να συμμετάσχουν, να μιλήσουν, να τραγουδήσουν και να εξασκήσουν την χρήση της γλώσσας με έναν ευχάριστο τρόπο. Η δραματική τέχνη με στόχο την εξοικείωση με την ξένη γλώσσα είναι τέλος, απαραίτητη γιατί επιτρέπει στα παιδιά να καλλιεργήσουν και να εκφράσουν στοιχεία της προσωπικότητάς τους.

drastiriotites gia vrefi neapoli
drastiriotites gia vrefi thessaloniki