ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΒΡΕΦΙΚΑ και ΜΕΤΑΒΡΕΦΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Baby & parents Spa and Massage


Το βρεφικό μασάζ είναι μια αρχαία τέχνη που περνάει από γενιά σε γενιά εδώ και πολλούς αιώνες  και συνδέει βαθιά το γονέα (ή τον φροντιστή) με το μωρό του. Η εμπνεύστρια του Διεθνούς Συνδέσμου Βρεφικού Μασάζ (International Association of Infant Massage – IAIM), Vimala McClure ήταν η πρώτη που συνδύασε τις πρακτικές της εμπειρίες, τις θετικές επιδράσεις του Ινδικού και του Σουηδικού μασάζ και τις αρχές από τη Γιόγκα και τη Ρεφλεξολογία, σε μια απλή και όμορφη ρουτίνα και έτσι, το 1992 καθιερώθηκε στην επιστημονική κοινότητα το μασάζ για μωρά. 

Το βρεφικό μασάζ αποτελεί έναν τρόπο εξασφάλισης μιας υγιούς επικοινωνίας μεταξύ των γονέων με το μωρό, μέσω ενός διαλόγου έκφρασης των αναγκών του, που ζητούν την εκπλήρωσή τους. Κάνοντας οι γονείς μασάζ στο μωρό τους, σφυρηλατούν τους δεσμούς εμπιστοσύνης και ασφάλειας, οι οποίοι είναι σημαντικοί για τη μελλοντική ανάπτυξή του μωρού τους. Ωστόσο, το βρεφικό μασάζ δεν αποτελεί απλά έναν διαφορετικό τρόπο για να χαϊδεύει ο γονέας το μωρό του, αλλά και ένα εξαιρετικό μέσο σύνδεσης μεταξύ τους, καθώς μέσω της επαφής, δημιουργείται στο βρέφος το αίσθημα της ασφάλειας, της εμπιστοσύνης και της αγάπης. Τα οφέλη του βρεφικού μασάζ, όμως, στην σωματική και συναισθηματική υγεία του παιδιού δεν σταματούν εδώ. 

Το βρεφικό μασάζ βοηθάει να δημιουργηθεί μια μη λεκτική επικοινωνία μεταξύ του γονιού και του μωρού. Προωθεί και βελτιώνει την επικοινωνία του μωρού με τον γονιό και την αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, μέσω του αγγίγματος, της μυρωδιάς, της ακοής. Το μωρό δέχεται ποικίλα ευεργετικά ερεθίσματα. 

Επίσης, διεγείρει βασικά συστήματα του οργανισμού με αποτέλεσμα την ομαλότερη λειτουργία και ανάπτυξή τους. Το άγγιγμα μειώνει τον πόνο, βελτιώνει την πνευματική λειτουργία, αυξάνει την ανάπτυξη των βρεφών, μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ανακουφίζει από αέρια και κολικούς, δυσκοιλιότητα και κοιλιακές κράμπες, γαστρεντερικούς πόνους, πόνους δοντιών, πόνους ανάπτυξης σώματος, υπερευαισθησία στο άγγιγμα, μυϊκή και συναισθηματική ένταση. Η χαλάρωση που επιτυγχάνεται μέσω του μασάζ έχει ως αποτέλεσμα το μωρό μας να κοιμάται καλύτερα και περισσότερο. Παράλληλα βελτιώνει την ικανότητα της αυτοηρεμίας και της συναισθηματικής αυτορρύθμισης, καθώς το μωρό μαθαίνει να αναγνωρίζει την έντασή του και να ηρεμεί μόνο του. Το άγγιγμα και η αφή σε αυτές τις ηλικίες, επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ γονιού παιδιού και μέσα από αυτά αναπτύσσονται βαθύτερα συναισθήματα και από τις δύο πλευρές. 

Καλλιεργείστε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, ασφάλειας και αλληλοσεβασμού με το μωρό σας, που θα το βοηθήσουν να χτίσει μια υγιή προσωπικότητα.

Απευθύνεται σε γονείς και βρέφη, από 3  έως 12 μηνών.
Πραγματοποιείται σε κλειστά τμήματα, 5 ζευγαριών (γονέας-βρέφος).

Messy Play gia vrefi sykies
baby massage thessaloniki
vrefiko masaz thessaloniki
vrefiko masaz sykies