ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Baby & parents Yoga and Touch


Το μάθημα απευθύνεται σε βρέφη και γονείς προσφέροντας σημαντικά οφέλη, ιδιαίτερα κατά τη μεταγεννητική περίοδο. Στόχος του μαθήματος είναι να «φροντίσει» ταυτόχρονα τον γονιό και το μωρό και να εδραιώσει μια σχέση σιγουριάς και εμπιστοσύνης. Το μάθημα βασίζεται στις αρχές της Birthlight  και σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τόσο τον γονέα όσο και το μωρό να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας από κοινού τις κινήσεις. Μέσω του μαθήματος προσφέρουμε το ερέθισμα της επαφής, της κίνησης και του ρυθμού καθώς και την ακινησία της βαθιάς χαλάρωσης.

Η βρεφική γιόγκα αποτελεί έναν εξαιρετικά ευχάριστο τρόπο επικοινωνίας των γονιών και των μωρών τους, συνεισφέροντας σημαντικά στην άριστη ανάπτυξη των παιδιών όπως επίσης ενισχύει τον συναισθηματικό δεσμό που δημιουργείται σε αυτή την περίοδο. Η σωματική επαφή με το μωρό μας το ωφελεί συναισθηματικά και το ακολουθεί το παιδί μας στην ενήλικη ζωή του. Αποτελεί εχέγγυο για τη διαμόρφωση μιας δυνατής προσωπικότητας ενός παιδιού ενισχύοντας την αυτοεκτίμησή του και εξοστρακίζοντας το φόβο και την ανασφάλεια. Το άγγιγμα μειώνει τον πόνο, βελτιώνει την πνευματική λειτουργία, αυξάνει την ανάπτυξη των βρεφών και βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και του κυκλοφορικού συστήματος. Το άγγιγμα και η αφή σε αυτές τις ηλικίες, επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ γονιού παιδιού και μέσα από αυτά αναπτύσσονται βαθύτερα συναισθήματα και από τις δύο πλευρές. Η αγκαλιά διοχετεύει ένα αίσθημα ασφάλειας και προστασίας. Είναι ο προθάλαμος όπου εκκολάπτεται ο σεβασμός, η καλή επικοινωνία, οι ανθρώπινες σχέσεις.  

Οι ρίζες του «attachment parenting» προέρχονται από τη θεωρία ασφαλούς δεσμού του ψυχολόγου John Bowlby. Η ανάγκη του βρέφους για ανθρώπινη σύνδεση είναι τόσο ισχυρή, όσο και η ανάγκη του για τροφή, ύπνο και προστασία. Οι στιγμές σύνδεσης εξασφαλίζουν στο μωρό ένα αίσθημα ασφάλειας και αποτελούν τη βάση του για να αρχίσει να εξερευνά τον κόσμο. Κρίσιμος χρόνος ανάπτυξης της ασφαλούς σύνδεσης μεταξύ γονέα-βρέφους είναι τα δύο πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού. Οι μακροχρόνιες συνέπειες του ασφαλή δεσμού είναι ότι μεγαλώνοντας, τα παιδιά έχουν καλύτερες επιδόσεις στον κοινωνικό τομέα.  

Το μάθημα είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της νέας μαμάς και εστιάζει σε στάσεις που ενδυναμώνουν την πλάτη και τους κοιλιακούς και ανακουφίζουν το επάνω μέρος του σώματος, καθώς και στάσεις για χαλάρωση και συναισθηματική ισορροπία. Με τη συμμετοχή της στην ομάδα η μητέρα βρίσκει συμπαράσταση στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει βιώνοντάς τες ως φυσιολογικές φάσεις που περνάει κάθε μαμά βρέφους γύρω της.

  • Δίνεται προτεραιότητα στις ανάγκες του μωρού
  • Ενισχύεται η αντάποκριση στις ανάγκες του
  • Είναι ελεύθερο να φάει και να κοιμηθεί
  • Δε χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία στη γιόγκα

Το μάθημα εφοδιάζει τους γονείς με ιδέες που μπορούν να εντάξουν στη καθημερινότητα τους, τόσο για τη φροντίδα του μωρού όσο και για τη φροντίδα και χαλάρωση του δικού τους σώματος.

Απευθύνεται σε γονείς και βρέφη, από 3  έως 7 μηνών.
Απευθύνεται σε γονείς και βρέφη, από 8  έως 18 μηνών.

Πραγματοποιείται σε κλειστά τμήματα, 5 ζευγαριών (γονέας-βρέφος).

vrefiko yoga
yoga gia vrefi kai goneis thessaloniki
vrefi kai goneis yoga
yoga gia paidakia kai goneis